Nemáte poruke toastový chlieb? Použite náš zemiakový dlháň

Nie, na chutnú hrianku skutočne nepotrebujete toastový chlieb. To isté dokážete aj s našimi chlebmi. Viete, ktoré sú na to najvhodnejšie? My vám to prezradíme.

Toastový chlieb využijete najmä ako toast

Tento typ chleba má nepochybne svoje výhody:

  • Je mäkký, s jemnou striedkou.
  • pravidelný tvar – najčastejšie štvorcové alebo obdĺžnikové kúsky.
  • Predáva sa už nakrájaný na tenké plátky.
  • Obsahuje viac tuku alebo cukru, vďaka čomu zostáva dlhšie vláčny.
  • Kôrka buď úplne chýba, alebo je mäkká, hladká a nevyčnieva.

Má však aj jednu podstatnú nevýhodu. Niežeby sa s ním či z neho nedalo v prípade núdze pripraviť aj niečo iné, no najvhodnejší je naozaj len na hrianku. Oproti nemu je napríklad náš zemiakový dlháň úplný univerzál.

Zemiakový dlháň – dokonalá náhrada

Už ste skúšali náš zemiakový dlháň ako toastový chlieb?

Na rozdiel od štandardného toastového chleba je náš dlháň pripravený splniť vám oveľa viac gurmánskych prianí. Viete, aké sú jeho výhody?

  • Takmer domáci pôvod: Pečieme ho pre vás v rodinnej pekárni Brojo z kvalitnej slovenskej múky. 
  • Príjemná kôrka a jemná striedka: Pripomína toastový chlieb – a na to netreba ani veľa fantázie. Jednoducho je to tak. Hoci má inú štruktúru, vďaka svojmu úzkemu a dlhému tvaru z neho ľahko nakrájate krajce vhodné do hriankovača.
  • Výborná konzistencia: Ľahko sa s ním manipuluje, jednoducho sa krája aj opeká. Neláme sa ani netrhá.

Tip

Uľahčite si prípravu hrianok a použite zemiakový dlháň v balenej, už nakrájanej verzii.

Z čoho sa skladá kváskový zemiakový dlháň

Kým štandardný toastový chlieb môže obsahovať rôzne podivuhodnosti typu octan sodný alebo propionan vápenatý, v našom zemiakovom dlháni nič také nenájdete. Je vyrobený iba z najkvalitnejších základných surovín. Patrí medzi ne:

  • tradičný slovenský kvások,
  • sušené zemiakové vločky,
  • múka,
  • voda,
  • droždie,
  • soľ,
  • rasca,
  • pekársky prípravok (uhličitan vápenatý, pšeničná múka, estery mono- a diacylglycerolov mastných kyselín s kyselinou mono- a diacetylvínnou E472(e), pražený jačmenný slad, dextróza, vitamín C, enzýmy).

To, že doň pri výrobe navyše pridávame aj veľa lásky, vám už asi opakovať nemusíme. Však?

Univerzálny toastový dlháň

Keď sa hovorí o univerzálovi vo futbale, myslí sa tým hráč, ktorý dokáže perfektne zahrať na pozícii útočníka, záložníka aj obrancu.

Keď sa spomenie univerzál v cyklistike, ide o jazdca, ktorý zvláda roviny, kopce aj časovky.

Iste si teda viete predstaviť, čo máme na mysli, keď tvrdíme, že aj náš kváskový zemiakový dlháň je univerzálny. Jednoducho zvládne veľa – a vy s ním tiež:

  • Nahradíte ním toastový chlieb.
  • Pripravíte z neho dokonalé chlebíčky so správnym tvarom a veľkosťou.
  • Hodí sa na slané aj sladké jedlá.
  • Skvele doplní aj klobásku či guláš – čo si s klasickým toastovým chlebom len ťažko vieme predstaviť. 

Tip

V obchodoch nájdete toastový chlieb aj vo verziách grahamovej a celozrnnej. Na túto výzvu máme odpoveď v podobe nášho cereálneho zemiakového dlháňa. Môžete ho akokoľvek opiecť alebo použiť na hrianku – samozrejme, bez problémov.

Urobte si toast zo svojho obľúbeného chleba

Už ste skúšali náš zemiakový dlháň ako toastový chlieb?

Aby sme boli presní – rýchle a chutné raňajky či večeru na akýkoľvek spôsob dokážete vyčarovať nielen z našich „dlhých” chlebov. Dlháne sme spomenuli najmä kvôli ich „správnemu” hriankovému tvaru.

Hrianku, opekanku či toast si však môžete dopriať z akéhokoľvek nášho chleba, ktorý máte práve poruke. V ponuke je široký výber rozmanitých a skvelých bochníkov z pekárne Brojo. Tak sa nenechajte ničím obmedzovať a doprajte si ten, ktorý vám najviac chutí a vyhovuje. 🙂