Rožok grahamový
U nás v Pekárni Brojo vyrábame tento produkt s väčším množstvom grahamovej múky k pšeničnej 30% ku 70%. Bežne sa používa 25% grahomovej múky 75% bežnej pšeničnej múky.
Týmto spôsobom sme sa dostali na štandard, ktorý bol bežný v časoch našich starých otcov, a vy ste získali ešte chutnejší a zdravší produkt, obsahujúci viac vlákniny s mnohými pozitívnymi vlastnosťami.
Vláknina podporuje trávenie a črevnú mikroflóru.
Pozitívne ovplyvňuje tiež hladinu cukru v krvi. Vďaka vláknine má grahamová múka nižší glykemický index ako štandardná múka, čo produkty vyrobené z nej robí zdravšou alternatívou aj pre ľudí trpiacich cukrovkou.
Varianty
- 40g nebalený
Zloženie
múka pšeničná; múka pšeničná grahamová 20%; droždie; soľ; margarín (rastlinný tuk (palmový), rastlinný olej (repkový), voda, emulgátor: E475, mono a diglyceridy mastných kyselin, emulgátor: slnečnicový lecitín, soľ, konzervačná látka: kyselina sorbová, maslová aróma, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, farbivo: karotén); cukor; uhličitan vápenatý; sójová múka; estery mono- a diglyceridů mastných kyselin (e); vitamín C; enzýmy; voda
Alergény
lepok (pšenica)
Výživové hodnoty
priemerne na 100g výrobku
Energia
1516 kJ / 362 kcal
Tuky
2,3 g
– z toho nasýtené mastné kyseliny
0,6 g
Sacharidy
71,0 g
– z toho cukry
2,3 g
Vláknina
4,2 g
Bielkoviny
11,1 g
Soľ
1,7 g