Každý z nás si pravidelne na raňajky, alebo večeru vychutnáva chlieb, a častokrát ani nevie, akým spôsobom sa vyrába. Naša pekáreň dodržuje tradičné postupy prípravy už od roku 1938. Aby chutný chlebík mohol skončiť až na vašom tanieri, sa starajú desiatky zamestnancov a celý proces trvá cez 6 hodín. Poďme si teda priblížiť, aká je cesta práve toho vášho chlebíka, v tomto prípade zemiakového.
Všetko to začína kvalitnou a poctivou múkou. Už v tomto momente prichádza veľká výhoda tradičnej ručnej výroby, tá pre našu pekáreň znamená dať výrobkom kus srdca. Preto všetky suroviny, ktoré u nás pridáva pekár do cesta, prejdú jeho rukami. Vďaka tomu má nad nimi a ich kvalitou kontrolu.
Cesto po jeho vymiesení a zrení, šetrne ručne delíme na menšie časti, ktoré odvážime, aby zákazník dostal správnu váhu.
Chlieb ručne vyváľame a vyštriclujeme (vyformujeme) do oválneho tvaru, nakoľko tento úkon rozhoduje o kvalite chleba. Len vďaka tomu, že prejde rukami pekára, chlieb krásne nakysne a udrží si svoj tvar.
Vyváľaný chlieb ručne vložíme do ošatiek, kde bude kysnúť. Na toto u nás dohliada odborným okom náš pekár.
Po nakysnutí pekár ručne položí chleby na podávač, ktorý ich vloží do pece, kde sa upečú.
Pekár pozorne kontroluje chlieb v peci, a keď je chlebík vypečený na základe jeho skúsenosti „tak akurát“, pekár ho vyberie z pece. A opäť ručne každý jeden kus poukladá na pripravené rošty.
Na týchto roštoch chlebík vychladne a náš vodič ho môže zaviesť zákazníkom.
Vďaka týmto postupom, ktoré pred rokmi nastavil náš „pradedo“ Alfonz, vieme garantovať kvalitu každého jedného chlebíka, ktorý poteší všetky generácie. Nezabudnite ochutnať aj iné druhy chlebíkov, ktoré sa líšia nielen tvarom, ale aj postupom prípravy a najmä chuťou. Možno práve získate nového raňajkového favorita.