Pečieme pre vás prémiový chlieb za cenu bežného

V Brojo pre vás pripravujeme zemiakový chlieb, ktorý je v skutočnosti aj kváskový. Za skvelú cenu bežného chleba tak získate výnimočný produkt, ktorý je voňavý a plný chuti. 

To najlepšie pre vás

Nie je to tak dávno, keď ľudia kvôli epidémii nemohli vychádzať z domu. Nudili sa a mnohí objavili kváskovanie. Mali tak dostatok času na založenie vlastného kvásku. Ak disponovali aj dostatkom trpezlivosti, približne za štyri dni sa mohli pustiť do pečenia. Ibaže kvások je ako dieťa, musíte sa oň neustále starať. Inak si sám neporadí a zahynie. A času je tak málo. 

Aj vy ste si doma piekli, no teraz už nestíhate? Ak chcete aj napriek tomu cítiť tú lahodnú chuť kváskového chleba na jazyku, spoľahnite sa na nás. V Brojo vám šetríme čas, ktorý môžete venovať povinnostiam alebo rodine. Pečieme pre vás ten najlepší zemiakový kváskový chlieb s pridaným droždím. Presne taký, na aký ste zvyknutí a na aký sa vám práve zbiehajú slinky.

Od zakladateľa až po súčasnosť

Recept a postup výroby nášho zemiakovo-kváskového chleba pochádza ešte z čias pána Alfonza Broja, zakladateľa pekárne. Už odvtedy pri jeho výrobe používame kvások. Zmenili sme len priestory a technológie. Recept však zostáva prakticky rovnaký, iba sme ho mierne vylepšili. 

Na jeho výrobu používame najkvalitnejšie suroviny. K nim patrí tradičný slovenský kvások, sušené zemiakové vločky, múka, voda, droždie, soľ, rasca, vitamín C a enzýmy na pečenie chleba. Navyše doň pridávame veľa lásky.

Vedeli ste, že…

…upiecť chlieb pomocou kvásku je časovo náročnejšie ako v prípade klasického chleba? Celý trojstupňový proces trvá dlhšie ako šesť hodín. Vďaka tomu je chlieb chutnejší, jemnejší a ľahšie stráviteľnejší.

V akých baleniach nájdete svoj obľúbený chlebík 

Rešpektujeme, že každý človek má inú spotrebu chleba. Preto sa snažíme vyjsť v ústrety úplne všetkým. Náš zemiakový kváskový chlieb s pridaným droždím vyrábame v rôznych tvaroch, veľkostiach a gramážach. Balený i nebalený. Na pultoch predajní nájdete:

  • zemiakový dlháň 560 g, nebalený,
  • zemiakový dlháň 560 g, balený, krájaný,
  • zemiakový chlieb 500 g/900 g/1 200 g, nebalený,
  • zemiakový chlieb 450 g/900 g/1 200 g, balený, krájaný.

Ako pre vás vyrábame zemiakovo-kváskový chlieb

Proces výroby má tri stupne:

  • 1. stupeň v prvom stupni zohráva najpodstatnejšiu úlohu kvások, o ktorý ste sa mnohí starali počas lockdownu a ktorý si vyžaduje toľko času a trpezlivosti. My máme jedno aj druhé. Staráme sa oň s radosťou a robíme to pre vás.
  • 2. stupeň z kvasu urobíme základ tým, že doň pridáme ražnú múku a vodu.
  • 3. stupeň – doplníme všetky ostatné ingrediencie a poriadne vymiesime. Cesto necháme následne chvíľu vyzrieť. Chlieb tak úplne prirodzene získa špecifickú chuť pravého domáceho chlebíka. Potom ho spracujeme a vytvarujeme do bochníkov. Tie uložíme do ošatiek na vozíky, ktoré umiestnime do kysiarne, kde nám chlebík nakysne. Keď je pripravený, môžeme ho upiecť.

Nad celým procesom výroby bdie majster pekár. Nespoliehame sa na stroje. Všetky suroviny pridávame do cesta ručne. Ručne prebieha i delenie na menšie časti, vyváľanie aj formovanie. Pekár vloží chlieb na podávač, na ktorom ďalej putuje do pece. Po upečení ho presunie na rošty, aby vychladol. Vďaka tomuto postupu sa na váš stôl dostane chlieb v najvyššej kvalite. Chutný, mäkký, voňavý, ktorý vám vydrží naozaj dlho.

Záver

Chlieb patril k základným potravinám už v starovekom Egypte. Samozrejme, technika spracovania, suroviny aj tvar boli úplne iné. Odvtedy pretieklo Nílom i Váhom veľa vody, jedno sa však nezmenilo. Chlieb zostal a určite ešte dlho zostane jednou z najdôležitejších súčastí nášho jedálneho lístka. Tešíme sa, že práve my vám môžeme prinášať na stôl potravinu, bez ktorej si nevieme predstaviť ani jeden deň v živote.