Dalamánka

s pridaným droždím

Dalamánka

„Čerstvé, chutné, chrumkavé – presne tak, ako to máte radi“

Dalamánka je poctivé bežné pečivo pre tých, čo majú radi „poriadny kus“ k jedlu. Pečieme ju z pšeničnej a ražnej múky so zemiakovými vločkami a základom kvasu, s pridaným droždím, aby mala plnú chuť a pekne vláčnu striedku. Posyp soli a rasce jej dodá typickú vôňu a chrumkavý zážitok pri každom zahryznutí.

Skvele sa hodí k polievke, gulášu, k omáčkam aj ako sýta desiata – stačí ju rozkrojiť, natrieť maslom, pridať syr či šunku a máte hotové rýchle jedlo, ktoré naozaj zasýti.


Chcem viac informácií o tomto produkte

Varianty

  • 150g nebalená

Hlavné suroviny

  • tradičný kvások
  • pšeničná múka
  • ražná múka
  • zemiakové vločky
  • droždie
  • soľ
  • rasca
  • pekársky prípravok
  • voda

Posyp:

  • soľ, rasca

Alergény

  • lepok (pšenica)

Výživové hodnoty

priemerne na 100g výrobku

Energia967 kJ
231 kcal
Tuky2,3 g
– z toho nasýtené mastné kyseliny0,4 g
Sacharidy43,4 g
– z toho cukry1,4 g
Vláknina4,0 g
Bielkoviny7,0 g
Soľ1,6 g

Prečítajte si naše články o tomto výrobku

Ľutujeme, ale o tomto výrobku sme zatiaľ nenapísali žiadny článok.