Ľanová pletienka má vysoký obsah Omega 3 mastných kyselín a je zdrojom vlákniny.
Omega 3 je označenie pre skupinu nenasýtených mastných kyselín. Z jteto skupiny je v ľane najviac zastúpená kyselina alfa-linelónová. Omega 3 mastné kyseliny sú veľmi dôležité pre správny metabolizmus látok v tele a mjú rad zdravotných benefitov.
Ak je konzumované celé ľanové semienko, tak Omega 3 mastné kyseliny nie sú v tráviacom trakte človeka využivé, ľan prejde celým tráviacim traktom neporušený. V našom ľanovom pečive Omega 3 je ľan upravený tak, aby sa všetky dôležité látky obsiahnuté v ľane v tele uvoľnili. Ľan v našom výrobku má narušené obalové vrstvy a je tak v tele využiteľný.
Kyselina alfa-linolénová prispieva k udržaniu normálnej hladiny cholesterolu. Priaznivý účinok sa dosiahne pri dennom príjme 2g kyseliny alfa-linolénovej denne, čo predstavujú 2ks ľanovej pletienky (Omega 3 mastné kyseliny: 2,51 g v 100g pečiva).