Ako skladovať pečivo

V záujme Vašej spokojnosti Vám prinášame tieto tipy ako skladovať pekárenské výrobky.

Hoci neexistuje zázračný spôsob ako udržať pečivo na veky čerstvé, vďaka dodržaniu postupov v nasledujúcich riadkoch môžete výrazne predĺžiť čerstvosť zakúpených pekárenskych výrobkov.

Kvalita
Najvyššia kvalita pečiva je ihneď po upečení. Uplynutím dlhšieho času od upečenia pečivo stráca na kvalite, preto je dôležité konzumovať pečivo čo najskôr po zakúpení.

Teplé pekárenské výrobky
V prípade, že kúpite ešte teplé pečivo alebo chlieb, nikdy ho nezatvárajte do sáčku, pretože sa Vám sparí a stane sa gumovým, prípadne chlieb sa bude meliť.

Chlebník, sáčok, utierka
Ak nejdete pečivo alebo chlieb konzumovať hneď, okamžite ho uskladnite. Vychladnuté pečivo zabaľte do mikroténového sáčku. V žiadnom prípade nepočítajte s tým, že Vám vydrží čerstvé dlhšie ako jeden deň. Chlieb vložte do chlebníka, nikdy ho nedávajte do sáčku, v ktorom sa rýchlo tvorí pleseň. Ak nemáte chlebník, dajte chlieb na drevenú dosku a prikryte ho plátennou utierkou.

Mraznička
Dobrou voľbou na uskladnenie chleba alebo pečiva je ich zamrazenie. Opäť ale dajte pozor, aby ste takto neuskladňovali ešte nevychladnuté pekárenské výrobky. Určite ich predtým vložte do mikroténového sáčku. Po vytiahnutí z mraziaku ich rozpečte v rúre, pečivo a chlieb tým získajú na chrumkavosti.